Mesaj pentru noi toti

Sta in mainile noastre,a tuturor puterea de a defini cine suntem si cum vrem sa fim. Putem sa transformam lumea in care traim in raiul ce a fost odata, un loc al armoniei, pacii si prosperitatii pentru toate fiintele vii. Ne lipsesc doar informatiile necesare, acele adevaruri esentiale pe care le stiam candva dar le-am uitat si care, odata scoase la lumina, vor constitui scanteia ce va lumina drumul catre Noua Lume. Acesta este mesajul ce trebuie sa ajunga in inimile tuturor.

Cum ne-am pierdut spiritualitatea


      Lumea noastra este in criza. Nu vorbesc aici despre criza economica, nici cea energetica. Vreau sa vorbim putin despre cea mai grava dintre toate, criza spirituala.
     Modelul de civilizatie occidental, care s-a infiltrat incet, incet in mai toate colturile lumii, este unul tehnologic. Stiinta este dumnezeul nostru, rationamentul logic-modul de a cunoaste si intelege lumea, confortul material bazat pe puterea financiara este idealul in viata. Ne straduim sa acumulam cat mai multe posesiuni materiale, sa detinem "cele mai avansate tehnologic" gadget-uri electronice. Atentia noastra se concentreaza exclusiv pe lumea exterioara, materiala, uitand complet ca exista si o lume interioara, imateriala, dar nu mai putin importanta. De peste tot suntem asaltati cu reclame si indemnuri de a cumpara produse pentru a ne face viata mai usoara, mai frumoasa. Dar nimeni nu ne intreaba daca suntem fericiti, daca ne simtim bine in interior, daca ne lipseste dialogul cu sufletul, cu dumnezeu. Despre asta nu se vorbeste, este tabu! Si atunci revine intrebarea: Cum am ajuns sa uitam ca avem un suflet? Cum am ajuns sa nu ne mai preocupam de cunoasterea lumii interioare? De ce Stiinta nu vorbeste despre problemele sufletului? Cum si cand ne-am pierdut spiritualitatea?
      Ca sa raspundem, ne vom intoarce in timp in perioada Iluminismului.
La acel moment lumea occidentala era satula de asuprirea exercitata de Biserica Catolica prin Inchizitie, de permanenta interdictie "crede si nu cerceta", de lipsa de libertate si adevar. Iluminismul, ca si curent ideologic si cultural, s-a nascut din acesta stare de revolta generala si scopul sau a fost eliberarea omenirii de sub tirania Bisericii, vindecarea de superstitii religioase, pentru a putea incepe sa cunoastem lumea asa cum este. Astfel religia a fost detronata ca  autoritate sociala si a fost inlocuita cu Stiinta. Accentul s-a pus pe intelegerea stiintifica a lumii inconjuratoare,  prin rationamente logice bazate pe observatii si experimente concrete. Omul s-a trezit, a inceput sa priveasca in jur, si devenind constient de nou descoperita sa putere tehnologica, a pornit sa ia in stapanire lumea. Dar in iuresul descoperirilor si cuceririlor din secolele ce au urmat, a uitat de sine insusi. A ignorat complet lumea spiritului, a negat natura sa divina si legatura energetica  cu universul. Pornind in aventura cunoasterii, omul s-a deconectat singur de la reteaua energetica invizibila a universului in care sunt cuprinse toate fiintele vii.
    Ca rezultat al acelor decizii din trecut, ne-am trezit acum, la inceput de secol 21, mai singuri, mai goi si mai nefericiti ca niciodata. Am descoperit ca stiinta si tehnologia ne pot ajuta pana la un anumit punct, dar nu ne pot suplini ceea ce am pierdut. Si mai ales, am ajuns la o limita unde rationamentul stiintific nu mai poate explica misterele observate ale universului, bazat doar pe vechile paradigme newtoniene si materialiste. Adevarul spiritualitatii noastre incepe incet, incet sa revina la suprafata. Este momentul sa ne uitam dinnou la acea lume interioara careia i-am intors spatele, caci iesirea din criza de gaseste doar acolo. Dar este greu, caci Stiinta oficiala neaga cu incapatanare toate dovezile, considerand tabu orice investigatie sau dezbatere stiintifica serioasa. De ce este tabu?
   Inchipuiti-va ca, la acea vreme, liderii iluminismului au facut o cutie mare pe care au scris "superstitii religioase prostesti si nefondate", au bagat acolo tot ce avea referire la subiect, au inchis cutia si au aruncat-o deoparte. De atunci incolo, tot ce era in cutie era tabu pentru stiinta- nu se discuta si nu se cerceteaza. Tot de atunci si pana acum a existat un fenomen socio-psihologic in care oamenii educati si inteligenti erau definiti ca atare daca nu credeau in asa ceva. De aceea mass-media serioasa, citita de oamenii inteligenti, cercetatorii seriosi, ascultati si crezuti de oamenii inteligenti, nu indraznesc sa cerceteze, sa admita si nici macar sa discute despre spiritualitate fara ca imediat sa fie catalogati ca ridicol, prost, needucat, s.a. Asa ca tabu-ul se auto-intareste permanent.

    "Cutia cu superstitii" nu e un fapt rau in sine dar: 
  1. Nu a mai fost revizuita de atunci, adica cateva sute de ani, desi lumea s-a schimbat intre timp
  2. Impreuna cu superstitiile au fost bagate, din greseala, si informatii adevarate, in esenta tot ce am denumi " stiinta spiritului". Fenomenele paranormale, energiile subtile, medicina alternativa, in general, tot ce astazi e considerat misticism si practici oculte, au fost categorisite ca superstitii nefondate si sunt tabu pentru cercetarea stiintifica.
    Cum au ajuns acolo? Acum 400 ani Galileo si Descartes au exclus din ecuatia stiintei tot ce tine de dimensiunea spirituala a vietii pentru ca nu se putea exprima  matematic si masura stiintific. Daca ceva nu era cuantificabil si definit matematic, atunci nu era stiinta, era superstitie!
   Dar in prezent avem noi metode si posibilitati de investigare, oamenii sunt din ce in ce mai constienti de spiritualitatea universului si a lor insesi. Cu toate acestea stiinta oficiala se agata cu incapatanare de trecut! Iata ce afirma dr. Tiller: " Din timp in timp apar observatii experimentale care nu pot fi incorporate sau mai exact explicate folosind modelul general acceptat de fizica in acel moment. Atunci este nevoie de o revizuire a respectivului model teoretic pentru ca nu mai e corect sau complet. Asa s-a intamplat atunci cand a aparut teoria relativitatii sau mecanica cuantica. Un astfel de moment este si acum. Dar majoritatea comunitatii stiintifice este intr-o stare de negare a acestor fenomene paranormale. De ce? Pai actualul model teoretic al fizicii este asa de frumos, de simplu si descrie asa de bine fenomenele naturale ca e pacat sa il stricam!Mai bine ignoram observatiile suparatoare si le numim "pseudostiinta". Astfel nu mai este nimic care sa ameninte modelul si deci nu mai trebuie sa schimbam nimic!!! Totusi evolutia merge mai departe fara a tine seama de paradigmele lor dragi."
   Deci haideti sa spargem tabu-ul! Nu am zis  sa credem totul a priori dar haideti sa acceptam ca exista fenomenul spiritual, sa punem subiectul pe masa discutiilor si sa-l investigam cu seriozitate si fara prejudecati!
Pentru a  afla cum poti transpune in practica informatiile din acest articol, citeste neaparat si articolul-pereche pierderea spiritualitatii din sectiunea Cum aplicam ce am invatat.
     
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...