Mesaj pentru noi toti

Sta in mainile noastre,a tuturor puterea de a defini cine suntem si cum vrem sa fim. Putem sa transformam lumea in care traim in raiul ce a fost odata, un loc al armoniei, pacii si prosperitatii pentru toate fiintele vii. Ne lipsesc doar informatiile necesare, acele adevaruri esentiale pe care le stiam candva dar le-am uitat si care, odata scoase la lumina, vor constitui scanteia ce va lumina drumul catre Noua Lume. Acesta este mesajul ce trebuie sa ajunga in inimile tuturor.

Nu crede ci experimenteaza!



     "Nu credeţi în buna credinţă a tradiţiilor, chiar dacă datează de generaţii şi sunt larg răspândite. Nu credeţi un lucru numai pentru că mulţi alţii vorbesc despre el. Nu credeţi în bunele intenţii ale înţelepţilor din vremurile trecute. Nu credeţi în ceea ce v-aţi imaginat, sugestionându-vă că un zeu a fost sursa voastră de inspiraţie. Nu credeţi în autoritatea maeştrilor şi a preoţilor.După ce examinaţi totul, credeţi numai în ceea ce aţi verificat şi experimentat singuri şi consideraţi a fi rezonabil după felul vostru de a fi”     (Buddha)   

    Pana acum am avut cateva articole destul de incarcate cu informatii noi, unele destul de controversate. Este deci normal sa se nasca in capul oricui intrebarea "Pot sa cred toate aceste lucruri?"
   Raspunsul meu este acesta: indiferent din ce sursa ar proveni informatia, indiferent cat de credibil sau competent ar parea cel care ti-o prezinta, indiferent cat de atragator sau de bun simt ar parea un concept, niciodata, dar niciodata sa nu crezi sau sa respingi ceva! Intotdeauna sa treci prin filtrele tale proprii informatia respectiva, fara idei preconcepute pro sau contra, si experimenteaz-o pe propria piele! Fa-o sa fie o experienta proprie, parte din viata ta. Abia atunci poti decide daca sa o crezi sau nu, daca o accepti sau nu.
     Fireste nu vreau sa sugerez sa mergeti prin toata lumea si sa replicati experimente stiintifice in domenii unde nu aveti calificarea necesara. Ceea ce vreau sa spun este sa treceti prin voi informatiile respective, sa le lasati sa curga atat prin minte, cat mai ales prin inima si suflet. Asta inseamna sa aveti propria voastra experienta. Preluati din exterior doar ceea ce rezoneaza cu voi, ce simtiti ca este pe aceeasi lungime de unda cu voi. Intuitia voastra, fortele subcontientului dar si ratiunea va vor spune ce este pentru voi si ce nu se potriveste, ce sa acceptati si ce sa respingeti.
     Am zis de asemenea fara idei preconcepute, caci uneori informatia care voi o simtiti adevarata, cea care rezoneaza cel mai puternic in voi, poate fi discreditata cu inversunare de experti renumiti mondial, oameni cu credibilitate; iar noi am fost invatati de mici, conform modelului de gandire al civilizatiei noastre stiintifico-tehnologice, sa ne incredem intotdeauna in experti, sa preluam ce ni se serveste de catre lideri si sa nu gandim, sa nu simtim si doamne fereste sa avem incredere in bunul nostru simt si in capacitatea noastra de discernamant!
    Asadar, luati ce rezoneaza cu voi, de oricat de ciudata ar fi sursa informatiei, respingeti categoric ce simtiti ca nu e ok, indiferent cat de credibil si cu autoritate este, si sa aveti mereu propria voastra experienta in tot ce intalniti in drumul vietii! 
   Uite ce scria intr-un articol de pe blogul sau (http://adinaamironesei.blogspot.ro/) doamna Adina Amironesei, pe care eu personal o admir foarte mult: "Dupa parerea mea, ne putem da seama natura mesajului prin starea pe care o creeaza acesta in noi insine. Voi crede mereu in mesajele ce imi aduc o stare de pace interioara, de armonie si de bucurie profunda. Nu ma indoiesc niciodata de acestea indiferent de unde ar veni. In cursul constientizarii lucrurilor, am invatat ca "mesagerul" conteaza mai putin si ca cele mai importante sunt informatiile din cuprinsul mesajului sau mai concret ce imi aduc nou si util acestea.
Fie ca credem sau nu in conexiunea dintre noi si fiecare fiinta sau lucru din Univers, cred ca in viata fiecaruia vine un moment cand constientizam ca trebuie sa tinem cont de semnele pe care le trimite spre noi Universul."
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...