Mesaj pentru noi toti

Sta in mainile noastre,a tuturor puterea de a defini cine suntem si cum vrem sa fim. Putem sa transformam lumea in care traim in raiul ce a fost odata, un loc al armoniei, pacii si prosperitatii pentru toate fiintele vii. Ne lipsesc doar informatiile necesare, acele adevaruri esentiale pe care le stiam candva dar le-am uitat si care, odata scoase la lumina, vor constitui scanteia ce va lumina drumul catre Noua Lume. Acesta este mesajul ce trebuie sa ajunga in inimile tuturor.

Cum traiti, sub semnul Iubirii sau al Fricii ?



      Iubirea sau frica nu sunt sentimente pe care oricare dintre noi sa nu le fi experimentat cel putin odata in viata, dar o viata traita intru iubire sau frica, este un concept nou.
     Sunt multi cei care au inceput sa vorbeasca despre acest Adevar uitat, dar poate cel mai cunoscut si elocvent sustinator al sau este dr. Bruce Lipton. Fiind specializat in biologia celulei, el porneste de la ideea ca o celula este considerata vie datorita modului in care ea raspunde la semnale din mediul inconjurator. Membrana celulei este cea care joaca rolul de creier si decodifica semnalul exterior, il proceseaza si il transforma in semnal-raspuns, comanda de a efectua o actiune. Avem astfel un comportament generat ca raspuns la mediul inconjurator. Deci comportamentul este legat de stimulul extern: daca nu exista stimul, atunci nu avem nici comportament si se cheama ca celula este in coma.
   Pe de alta parte, psihologia ne invata ca perceptia realitatii  inseamna constientizarea mediului inconjurator prin crearea unei senzatii fizice. Si cum mediul extern este cel care declanseaza raspunsul, adica comportamentul, rezulta concluzia : Perceptia este cea care dicteaza  (sau controleaza) comportamentul. Si asta este o idee foaarte importanta. Vom vedea de ce.
   Acum o alta idee informatie importanta: celulele ( ca si organismul uman in general) desfasoara activitati diferite care se pot imparti in doua categorii esentiale: activitati de Crestere/Dezvoltare (inclusiv reproducere) si activitati de Aparare. Ca regula, celulele (ca si organismul ca intreg) intotdeauna se indreapta catre semnalele pozitive si intotdeauna se indeparteaza de semnalele negative. Celulele, ca si omul in ansamblul sau, nu se pot misca in doua directii diferite in acelasi timp. Asta ce inseamna? Pai cand suntem confruntati cu un semnal din mediul extern trebuie sa luam o decizie - vom desfasura activitati de crestere/dezvoltare sau de aparare? Evident raspunsul depinde de tipul stimulului venit din mediu si de modul cum il percepem noi!!!!
     Daca stimulul(semnalul) venit din mediul extern (din realitate) este pozitiv atunci el va declansa un Comportament de Crestere, de Dezvoltare a organismului, a fiintei umane in general. Daca semnalul din mediu este unul negativ, asta va genera la randul sau un Comportament de Aparare, de protectie a organismului de agresiunea externa. Si acum vine bomba:

Cel mai puternic semnal care promoveaza cresterea/dezvoltarea unui om, in aceasta lume, in prezent, este Iubirea. El este mai important chiar decat semnale de hranire, decat orice; este cel mai puternic semnal pozitiv care stimuleaza la maxim procesul de crestere/dezvoltare al organismului uman. Nu degeaba se zice despre un om indragostit ca "parca a inflorit". In partea opusa, cel mai puternic semnal negativ este Frica, care stimuleaza la maxim comportamentul de protectie al organismului. Si asta nu e totul: frica (semnalul negativ) declanseaza procesele de aparare dar mai ales opreste total procesele de crestere!!!! Ne amintim ca un organism( sau o celula) nu poate sa se indrepte simultan in doua directii opuse...
    De aici putem trage cateva concluzii foarte  importate:

Concluzia 1:   Cand traim un timp mai indelungat intr-un mediu extrem de negativ, care ne asalteaza cu semnale negative, ne regasim intr-o stare de Stress permanent, frica/teama generalizata, o tensiune perpetua care declanseaza (la maxim) in noi un comportament de aparare si opreste total comportamentul de crestere/dezvoltare, cu efecte dezastruoase asupra omului. Sa iti explic mai pe larg:
  • cand semnalul vine in creier, mintea trebuie sa   decida daca este unul pozitiv sau negativ; daca il percepe ca fiind negativ, se activeaza "axa hipotalamus-pituitara-suprarenale" care intra corpul in starea de aparare numita" lupta sau fugi"; hormonii eliberati reduc la maxim aportul de oxigen si nutrienti catre zona organelor interne (implicate in procesele de crestere si reproducere care astfel se opresc), si le dirijeaza catre maini si picioare (implicate in procesul de aparare). Deci se opreste si digestia (de aia avem probleme cu stomacul cand traimsub stress si apoi ne doare capul), si producerea de noi celule, si repararea celor avariate si se duce la naiba si libidoul si alte functii ale corpului toate bune si folositoare, dar... implicate in dezvoltare nu in aparare!
  • este redus la maxim si sistemul imunitar deoarece consuma multa energie si resurse si nu e important atunci cand esti in starea de aparare ( de factori externi tineti minte! nu de microbi interni);  de aceea ne imbolnavim usor in perioadele de stress ( de ex copiii in perioadele de examene)  
     
  • creste tensiunea arteriala, avem adrenalina in sange, ca sa fim in alerta maxima, muschii stau incordati, gata de fuga sau de lupta; asa apar bolile de inima, infarctul, atacurile cerebrale, migrenele, etc. Suna cunoscut?
  • in aceasta stare accentul cade pe gandirea reflexa (instinctuala, primitiva) - care este rapida, perfecta in situatii critice de pericol extern ( mintea subconstienta preia conducerea in totalitate) si este minimizata gandirea logica(constienta)- care e lenta si consuma resurse; deci sub stress suntem mai putin inteligenti, luam decizii pripite, mai mult instinctual-emotionale si adesea foarte gresite, pe care le regretam mai tarziu... cand gandim pe indelete, scapati de stres(aha!) Si exemplele pot continua. Pentru o lista completa a efectelor distrugatoare ale stresului si ale traitului sub imperiul fricii, accesati aici.     
 Concluzia 2:   Cand traim intr-o stare de iubire ( si asta nu inseamna sa plutesti pe un norisor roz, rupt de realitate si cu un zambet tamp pe fata) atunci ne putem implini cu adevarat, ne dezvoltam, suntem sanatosi si avem o stare de bine, de genul " ma simt in largul meu". Ne simtim asa in concediu, de ce nu mereu? Cine ne opreste? Doar noi... alegerea ne apartine.
 Concluzia 3:   Noi avem puterea de a ne controla viata: putem decide ce fel de viata vrem sa ducem, cat de bine vrem sa ne simtim, cum vrem sa fim si pentru asta tot ce avem de facut este sa ne schimbam perceptia asupra realitatii. Si asta se obtine schimband conceptiile personale.
 Va amintiti cum am stabilit ca perceptia noastra asupra realitatii ne dicteaza comportamentul?Spuneam intr-un post anterior ca perceptia asupra realitatii este diferita de realitatea insasi, ca fiecare dintre noi traieste intr-o realitate subiectiva, creata in mintea noastra. Voi spune acum de ce vedem lumea subiectiv: simturile noastre capteaza corect realitatea , dar asupra acestei imagini brute a realitatii noi aplicam niste "filtre", care sunt conceptiile noastre despre viata(convingerile personale) pentru a forma imaginea noastra despre realitate, una subiectiva deci. Iar aceste filtre sunt toata problema.


Concluzia 4: Realitatea cuprinde totul in ea, atat partile negative 
( Frica, Stresul) cat si cele pozitive (Iubirea), dar tu vei vedea din realitate doar ceea ce intra prin filtrele perceptiei tale. Daca conceptiile tale personale (filtrele realitatii) sunt negative iti vor arata realitatea in negru si atunci le poti schimba pentru a vedea in sfarsit o realitate frumoasa, o viata traita in iubire. 
   Sunt oameni care asteapta o viata intreaga sa fie fericiti, rugandu-se la Dumnezeu sa le dea si lor iubire, bucurii, sanatate, noroc, etc si mor asa nefericiti fara sa afle vreodata ca fericirea era acolo langa ei, dar n-au putut sa o vada! Nu fiti ca ei!! Daca sunteti nefericiti si neimpliniti, daca vi se pare ca duceti o viata mizerabila, nu stati asa, schimbati-va convingerile  negative care va polueaza viata si incepeti sa fiti fericiti!! 
Concluzia 5: Cum poti  sa duci o viata echilibrata, implinita? Pastrandu-ti perceptia curata, nedistorsionata de filtre negative.
 Bine, bine ai sa spui, toti vrem sa vedem viata in roz, de unde apar aceste filtre negative? Convingerile personale negative sau pozitive sunt dobandite din copilarie; atunci ne formam conceptia despre lume, invatand de la parintii nostri si din experientele avute. Deci filtrele negative sunt invatate in copilarie, mostenire de la parintii nostri si din generatie in generatie de cine stie cand! Toate acele" nu ai voie asta", " nu poti face aia", " nu te descurci", " nu esti in stare", samd se vor traduce in convingeri fundamentale negative care in timp se aduna si iti vor " intuneca" imaginea despre realitate si de aici tot restul.

Pentru mai multe detalii urmariti conferinta Dr. Lipton " Biology of belief" sau cititi cartea cu acelasi nume.
(conferinta preluata de pe blogul Adinei Amironesei- Universul meu, cu multumiri).



Pentru a  afla cum poti transpune in practica informatiile din acest articol, citeste neaparat si articolul-pereche Traiti sub semnul iubirii din sectiunea Cum aplicam ce am invatat.

17 comentarii:

Yes i am totally agreed with this article and i just want to say that this article is very nice and very informative. More blogs please. 야한동영상

 

Very comprehensive and informative explanation. Thank you for this amazing post. Love your work 야동

 

I have loved the micro-story, it is very short and changes the story radically 한국야동닷컴

 

I was very pleasantly surprised by the short story, the truth is that it reflects a lot in very few words. 야동

 

Im glad I have taken the time to see this keep up the excellent work 중국야동넷

 

Fantastic post! Please keep sharing. I know of a roofing company if you are looking for Game Please get in touch! Thanks, have a good day
온라인카지노사이트

 

Great post, you have pointed out some excellent points, I as well believe this is a very superb website.
카지노사이트윈

 

Wonderful illustrated information. I thank you about that. No doubt it will be very useful for my future projects. Would like to see some other posts on the same subject!
온카지노사이트인포

 

I have recently started a website, the information you provide on this website has helped me greatly. Thank you for all of your time & work.
토토사이트핫

 

Wow that was odd. I just wrote an really long comment but after I
clicked submit my comment didn't show up. Grrrr... well I'm
not writing all that over again. Regardless, just wanted to say excellent blog!
휴게텔

I'm amazed, I have to admit. Rarely do I encounter a blog that?s equally educative and amusing, and without
a doubt, you've hit the nail on the head. The issue is something not enough men and
women are speaking intelligently about. I'm very happy I came across this in my
hunt for something concerning this.

 

Hello, I enjoy reading all of your article post. I like to write a little comment to support you. 파워볼 하는법

 

Very good written article. It will be supportive to anyone who utilizes it, including me. Keep doing what you are doing ? can’r wait to read more posts.
very nice article.오피사이트
What a fantabulous post this has been. Never seen this kind of useful post. I am grateful to you and expect more number of posts like these. Thank you very much.



 

This is a good article. I'll see you well! 파라오카지노

 

It’s so good and so awesome. I am just amazed. I hope that you continue to do your work.바둑이게임

 

Online Article Every so often in a while we choose blogs that we read. Listed above are the latest sites that we choose
풀싸롱

Wow, great blog article.Really looking forward to read more. Awesome.
Really appreciate you sharing this blog article.Really thank you! Will read on

 

Simply want to say your article is as astonishing. The clarity to your publish is just great and that i
could think you are an expert on this subject. Well with your permission let me to take hold of your feed to keep up to date with drawing close post. Thanks one million and please keep up the gratifying work

my website -

 

Thanks a million and please continue the enjoyable work.
click me here카지노
( wep )

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...